Dansatelier
Carole Rooryck

 

Kinderdans van 5 tot 8 jaar

Dit is een “supercursus” waarin basistechnieken van klassiek & modern-jazz op een speelse manier aangeleerd worden.
De kinderen dansen op diverse muziekgenres.
Een echte aanrader om de “sloebertjes” muzikaliteit, coördinatie en een goede houding bij te brengen!

Kids Freestyle van 9 tot 11 jaar

Dit is een hippe cursus waarin de basistechnieken van diverse stijlen, zoals Streetdance, Hip Hop, Jazz, … , centraal staan.
Een echte aanrader voor wie zich wil uitleven en toch een goede basis van diverse stijlen wil leren!

Freestyle vanaf 11 jaar

Dit is een hippe cursus waarin de technieken van diverse stijlen, zoals Streetdance, Hip Hop, Funk, … , centraal staan.
Een echte aanrader voor wie zich wil uitleven en toch wil leren!

Urban Streetdance

Hip Hop is een stijl die veel energie en creativiteit vraagt.
Het goed kunnen isoleren en combineren van lichaamsdelen en ritmegevoel. Een combinatie van zachte en ruwe bewegingen. De ruwe bewegingen maken het stoerder waardoor Hip Hop een geliefde dansstijl is zowel bij meisjes als jongens.
Er wordt niet gewerkt rond één bepaalde stijl.In de choreo’s komen de meeste stijlen van Hip Hop aan bod o.a. Dancehall, Popping, Streetdance, Hip Hop lyrical, Tutting, House, … Hierdoor zijn de lessen heel erg gevarieerd. Er wordt gebruik gemaakt van hedendaagse R&B, Popmuziek, …. en klassiekers.

Clip Dance

Clip Dance leunt eerder aan bij female Hip Hop.
De bewegingen worden iets vrouwelijker uitgevoerd en toch zitten de stoerdere Hip Hop moves in de choreo’s. Clip Dance wordt gedanst op hedendaagse Popmuziek wat het natuurlijk extra leuk maakt.
Clip Dance kunnen we beschrijven als een energieke dans-mix van funk en hiphop. 

Modern Jazz & Freestyle

Dit is een coole cursus waarin technieken van modern-jazz op een hippe manier aangeleerd worden, met de vrijheid om een toets freestyle er aan toe te voegen. Deze cursus wordt opgesplitst volgens leeftijd: vanaf 8 jaar & vanaf 12 jaar.
Een echte aanrader voor wie zich vol passie wil verdiepen in de wereld van “ de dans “!

Modern

Een eigen combinatie van moderne, hedendaagse en jazz dans. Met een passie voor dans en lesgeven gaat ze op zoek naar een leuke diversiteit in haar dansles. Dit vertaalt zich naar een les waar de leerlingen zowel zullen werken aan een sterke basis techniek als aan expressief bewegen. Haar stijl wordt onder andere gekenmerkt door grote, vloeiende bewegingen, grondwerk en flow.

Modern Jazz & Freestyle voor volwassenen

De technieken van modern-jazz met af en toe een vleugje freestyle laten je toe te genieten van je passie voor dans, je lichaam te beheersen en je gevoelens te uiten in diverse stijlen.
Dance is a conversation between body and soul!

Clip & Urban Streetdance voor volwassenen

Clip & Hip Hop is een stijl die veel energie en creativiteit vraagt.
Het goed kunnen isoleren en combineren van lichaamsdelen en ritmegevoel. Een combinatie van zachte en ruwe bewegingen.
Er wordt niet gewerkt rond één bepaalde stijl.In de choreo’s komen de meeste stijlen van Hip Hop aan bod o.a. Dancehall, Popping, Streetdance, Hip Hop lyrical, Tutting, House, Dance Hall… Hierdoor zijn de lessen heel erg gevarieerd. Er wordt gebruik gemaakt van hedendaagse R&B, Popmuziek, …. en klassiekers. 

Ontstressen & Stretching

 Ontladen en tijd nemen voor jezelf en ondertussen door ademhaling en stretching zowel geestelijk en lichaamlijk tot rust komen.

Piloxing®

Piloxing® is een nieuwe non-stop intervaltraining, die een samensmelten is van staande PILATES, BOX en DANS. Deze unieke combinatie garandeert het maximaal verbranden van calorieën. Het zorgt bovendien voor een echte versteviging van de armen, borst, buik en billen.
SLEEK, SEXY & POWERFUL!

Zumba®

Zumba® is een totale bodywork-out. Onbewust laat men zich meenemen door opzwepende Latijnse ritmes, waardoor men vergeet dat het een work-out is. Zumba® is pure fun!
DITCH THE PARTY!

BPM Aerobicz

BPM-Aerobicz is een up to date dans work-out waarbij men zich lekker kan uitleven op de up-tempo dansmuziek.
ROCK TO THE BEAT!!

Body Sculpting

 Een tweeledige workout bestaande uit cardio- en core-training. Een verstevigende full body workout.

Start-2-Dance

Swing, Swing-fox, Chacha, Tango, Jive, langzame Wals, …
Voor wie houdt van diversiteit in dansstijlen is deze cursus een uitstekende start. De start-2-dance kan verder opgebouwd worden (niveau dance 1, dance 2, …)

Start-2-Salsa

Salsa is een zeer populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong. De mengelmoes van stijlen en muzikale invloeden maken deze dans uiterst toegankelijk voor iedereen die van Latijns Amerikaanse dansen houdt.
"Cuban Style" en "L.A. Style" zijn de twee meest gebruikte strekkingen binnen deze dansstijl en komen dus uitvoerig aan bod tijdens de lessen.

Start-2-Swing

Disco-swing, Rock & Roll, …
Voor wie houdt van swingen “old & new school” is deze cursus “toppie”. De start-2-swing kan verder opgebouwd worden (niveau swing 1, swing 2, …)